Alt-tags

Et ALT tag, eller alternative tag, er et tag (eller en opmærkning), som opkobles på dine billeder på din hjemmeside eller webshop. Et ALT tag bør optimalt set være på mere end 2-3 ord og blot kort beskrive hvad billedet indeholder af information. ALT tagget gør, at Google i højere grad ved, hvad billedet omhandler og i forlængelse heraf, kan Google bedre rangere dine billeder. Det betyder, at du vha. ALT tags faktisk øger dine chancer for, at netop dine billeder bliver vist i Googles billedsøgning. Det er derfor samtidig også en god idé at tilføje dit søgeord i ALT-tagget.

Udover at ALT tagget gavner din søgemaskineoptimering, er tagget det der bliver læst op, hvis dine besøgende er blinde eller svagtseende og derfor bruger et program til, at få læst billeder og tekst op med audio.

Et ALT tag kan se ud som følgende:

<img src="billede.jpg" alt="Beskrivende tekst om billedet">

Sådan skriver du ALT tags

Du har i de fleste CMS-systemer mulighed for, at lave beskrivelsen i dit mediebibliotek. Hvis du har en WordPress hjemmeside tilføjer du teksten under ‘Medier‘, herefter klikker du på det billede du vil tilføje en beskrivelse til og tilføjer den ude i højre side. Nu bør din tekst blive trukket ud og indsat helt automatisk alle de steder, som billedet bliver brugt. Dette såfremt at din template altså er opsat korrekt.

Hus også:

  • Skriv i et beskrivende og fyldigt sprog
  • Brug mindst 4-8 ord (max 125 karakterer)
  • Beskriv farver, størrelse eller lignende, som kan være vigtigt for dine besøgende at vide.
  • Brug søgeord og synonymer, som korrekt beskriver dit produkt eller dine services.
  • Skriv meningsfuldt og i en fuld sætning
  • Vær’ ærlig

Eksempel på øget trafik via ALT tagging

I forbindelse med, at en frisør rettede henvendelse til os for SEO, opsatte vi hos Kreer korrekte ALT tags på alle frisørens nuværende billeder. Dette naturligvis i forlængelse af en lang række andre SEO-tekniske tiltag på kundens hjemmeside generelt. Men det som de opsatte ALT tags specifikt bidrog med, var en skærpet organisk trafiktilgang fra Googles billedsøgning og ind til kundens hjemmeside. De billeder vi i første omgang eksperimenterede med indholdt særlige buzzwords, som var særligt trendy indenfor branchen (fx; ‘Balayage‘ og ‘Babylights’). Kunden oplevede, at de i salonen modtog flere tidsbestillinger og generelle henvendelser på blot denne tilføjelse.

Hvis du ønsker en grundigere gennemgang kan du se denne video, som indeholder gode og letforståelige eksempler: