Broken links

Broken links eller brudte links er eksterne links der peger på en 404 side. Broken links skyldes ofte, at URLen der linkes til er blevet fjernet, der er lavet et redesign af hjemmesiden eller at der er lavet en slå fejl. Det er altså en anden hjemmeside, end din egen, der peger ind på din hjemmeside, til en underside der ikke længere eksisterer og ikke bliver redirected/omdirigeret.

De fleste nyopstartede virksomheder vil derfor ikke have broken links. Hjemmesider der har eksisteret i +1 år vil dog ofte have et par af disse.

Nogle sider med mange broken links, vil opleve enorme stigninger i søgeresultaterne, hvis disse bliver 301 redirected korrekt. Links der peger på en 404 side giver dig nemlig ikke den fulde linkværdi. Det er derfor et effektivt værktøj til at øge ens synlighed. Det kræver ikke det store at lave 301 redirects fra dine broken links til en side der eksisterer og det er derfor en langt billigere måde, at skaffe værdi igennem linkbuilding. Alt linkbuilding bør starte med at genetablere den tabte værdi af disse, da det potentielt kan give et kæmpe boost i de organiske søgeresultater.

Vi har før set stigninger på over 100% blot ved at redirecte disse korrekt.

Broken links & Ahrefs

Mange bruger ahrefs til at finde deres broken links. Dette er som udgangspunkt også fint nok for den almindelige bruger, men ahrefs finder langt fra alle de brudte links, da det ikke er her deres fokus område er.

Hvordan finder man så broken links?

Det absolut førende værktøj inden for dette hedder ‘Linkresearchtools.com’. Værktøjet finder ALLE de broken links der er til din hjemmeside netop nu, hvor efter du kan videresende disse til en side der eksisterer. Værktøjet koster dog over et par tusinde kroner og den almindelige virksomhedsejer med en mindre hjemmeside, vil derfor ikke kunne få nok værdi ved at investere i dette værktøj, da der med stor sandsynlighed ikke er så mange broken backlinks. Et ordenligt link koster dog som et minimum 500 kr, og der skal derfor ikke mange links til, før det kan betale sig at investere i værktøjet.

Et godt og gratis alternativ til mindre virksomheder er, at installere et plugin til at opdage de brudte links direkte på din WordPress hjemmeside. Her findes mange plugins der kan netop dette. Du bør undgå plugins der automatisk redirecter alle 404 fejl til forsiden, da dette ikke giver dig det bedste resultat.

I stedet bør du løbende holde øje med hvilke brudte links der bliver fundet og manuelt lave en permanent redirect til en lignende side. Hvis du ikke har en lignende landingsside kan du med fordel lave et redirect til forsiden.