Google Rankbrain

Google Rankbrain blev introduceret i Google d. 26. oktober 2015 og er Googles AI-værktøj (Artificial Intelligence). Google Rankbrain har til formål at sortere i og rangere søgeresultater ud fra relevans, popularitet, freshness factor mm. Det betyder, at dennes opgave er, at bedømme og rangere kvaliteten af dit content på din hjemmeside, blog eller webshop bedst muligt i Google, så din information finder vej frem til relevante søgere. 

I en rapport fra Bloomberg defineres Google Rankbrain, som mere intelligent end en gennemsnitlig ingeniør. Det er den fordi, den bygger på machine learning – et forskningsfelt indenfor videnskaben artificial intelligence, eller kunstig intelligens. Machine learning går ud på, at Googles algortime nu selv kan træne sig selv uden hjælp fra mennesker. 

Hvad betyder Google Rankbrain for SEO?

Siden fremkomsten af Google Rankbrain har SEO-verdenen spekuleret i, hvad værktøjet kan betyde for særligt linkbuilding. Dette fordi at Google Rankbrain også har til formål, at finde og straffe manipulation af Googles algoritme. Men faktisk er mener vi hos Kreer at Google Rankbrains konstante dygtiggørelse i at forstå indhold, i stedet er en styr. Det vil blive nemmere, at rangere på: 

  • Emne fremfor specifikke søgeord
  • Long tail keywords
  • Content skrevet på en levende, sentimental og spændende måde
  • Content som dækker flere aspekter af et givent emne
  • Schema markup 
  • Kvalitet og fyldestgørenhed af dit indhold

Du kan læse mere her eller se videoen nedenfor: