HTTP error 500 (Internal Server Error)

Har du oplevet at få en HTTP error 500 på din hjemmeside? En fejl 500 er en fejlkode, som fortæller, at noget er gået galt på din server. Det er desværre ikke muligt for serveren, at give en uddybende forklaring om, hvad problemet er, og derfor bliver der vist en 500 error. Du kan tjekke din HTTP response, på din server med vores redirect checker.

Fejlkoden kan se ud på mange forskellige måder, da det er muligt for webhotellet at tilpasse denne. HTTP error 500 kan bl.a. se ud på følgende måder:

HTTP Error 500
500 Error
500 Internal Server Error
HTTP 500 - Internal Server Error
Temporary Error (500)
Internal Server Error
HTTP 500 Internal Error

Hvorfor opstår en 500 Error?

Fejlkoden betyder at noget er galt med siden generelt, som gør at den ikke kan hentes korrekt. Det kan både være en fejl der ligger hos din webhost, men det kan også være en fejl i din WordPress template eller lignende. Fejlen er altså højest sandsynligt ikke kun på din computer, eller på dit internet, men derimod på serveren.

Hvis du har lavet ændringer i din htaccess fil eller på andre måder rettet i dine template filer, bør du forsøge at køre disse ændringer tilbage, da det kan være en fejl i koden, der giver fejlen.

Der er et par trin, du kan teste af, inden du tager kontakt til din udbyder. Først og fremmest bør du forsøge at genindlæse siden. Hvis dette ikke virker, bør du slette din cache, og besøge hjemmesiden igen. Det sidste du kan gøre, inden du tager fat i din webhost, er at slette dine cookies fra browseren. Når du har slettet dine cookies, bør du for en god ordensskyld lukke og åbne din browser igen.

Hvis ingen af ovenstående metode, er med til at fjerne din 500 fejl, og du ikke har foretaget nogle rettelser som kan være skyld i din HTTP error 500, bør du tage kontakt til din webudbyder.