Long tail søgeord

Long tail søgeord er søgesætninger som består af fire eller flere ord. Et eksempel på dette kan være; ‘Hvad er long tail søgeord?’. Modsat long tail søgeord, findes der også short tail (fx; ‘longtail’) og medium tail (fx; ‘long tail søgeord’).

I forbindelse med fremkomsten af Google Rankbrain er long tail søgeord blevet et magtfuldt begreb indenfor SEO og linkbuidling. Denne algoritme favoriserer og rangerer nemlig det organiske og naturlige, som mennesker søger på, fremfor mere mekaniske tilgange til SEO. Hvor mennesker før i tiden søgte mere sparsommeligt på et eller få kernebegreber, er det langt mere normalt, at man i dag søger på længere sætninger. Det har nemlig den gevinst, at Google kan fremvise mere specielrettede resultater for brugeren.

Long tail søgeord er desuden ofte forholdvist nemme at rangere højt på grundet lavere konkurrence. Dette indtil dine konkurrenter får øjnene op for long tail søgeordenes gunstige virkninger. Det er derfor en god idé at være first-mover på denne trend, som bestemt er kommet til for at blive.