Subdomæne

Hvad er et subdomæne?

Et subdomæne er et domæne som angives før selve domænet i URLen, og kan se ud på følgende måde: https://blog.kreer.dk. Et subdomæne kan bruges til at lave en ny version af din hjemmeside, en blog eller en webshop. Subdomæner er gratis at oprette på de fleste webhoteller. Hos Kreer bruger vi ofte subdomæner til at designe en kundes nye website på, her skal man være opmærksom på at tilføje no-index på sider man arbejder på, så de ikke bliver indekseret i søgemaskinerne og går ind og skaber duplicate content – da subdomæner bliver anset som værende sit eget selvstændige domæne.

Subdomæner og SEO-værdi

Subdomæner bliver set som sit eget domæne af de fleste søgemaskiner, vil værdien fra hoveddomænet ikke automatisk komme med over. Du vil derfor skulle starte forfra, hvis du vælger at placere din blog på et subdomæne, når det kommer til linkbuilding. Vi anbefaler derfor altid at man ligger de fleste ting, som potentielle kunder skal tilgå (blogs, shops, mm.) i en subfolder i stedet, da disse får værdi fra det allerede udførte linkbuilding arbejde.

SSL på subdomæner

Hvis du på trods af ovenstående, stadig ønsker at placere noget indhold til dine brugere, på et subdomæne, skal du have et SSL certifikat, så indholdet hentes sikkert. Dette gøres ofte med et SSL der understøtter wildcards (fx. *.kreer.dk), hvilket betyder at alle subdomæner vil være tilknyttet SSL-certifikatet.