WordPress

Hvad er WordPress?

WordPress er et CMS (content management system), som blev lanceret i 2003. Med WordPress kan den almindelige IT-bruger oprette og rette eksisterende sider, håndtere formularer og meget andet, som ikke var muligt førhen, uden en vis form for IT-kendskab og i visse tilfælde programmeringsevner. WordPress startede ud som et CMS til at håndtere blogs, men har sidenhen udviklet sig til at være yderst kompatibel til at håndtere af firma sider og endda webshops.

Det vurderes at WordPress har taget 112 mennesker år at lave. Dette pga. Den mængde at arbejde der er blevet lagt i projektet, finansieret af de i alt 6 millioner USD, som det er estimeret til at have kostet at opbygge. Ifølge en analyse udført af w3techs, vurderes WordPress til at blive brugt på 33,7% af alle hjemmesider, hvilket svarer til over 60% af alle sider der bruger et CMS. Det er altså uden sammenligning det største og mest anerkendte CMS. WordPress er desuden et open source system, hvilket gør at alle kan bidrage til udviklingen af dette.

Fordele ved WordPress

WordPress har et stort bibliotek af gratis templates og plugins (moduler). Ikke nok med at WordPress i sig selv er gratis, kan man altså hente ”unikke” designs som passer til den stil man ønsker at ramme. De mange gratis plugins gør at man let kan tilføje kontaktformularer, gallerier, forum og sågar en webshops. Der er med andre ord ingen begrænsninger for hvad du kan lave i WordPress. Grundet WordPress’ størrelse er der ufatteligt mange udviklere til systemet. Det betyder for dig, at du ikke er bundet til en udvikler og at priserne for udvikling i WordPress er lave, da konkurrencen er høj. Så selv om ham, der lavede din hjemmeside for 3 år siden, ikke er til at komme i kontakt med, så kan du hurtigt finde en ny kompetent samarbejdspartner.

Grundet WordPress’ størrelse er Google og de andre søgemaskiner, meget gode til at forstå opbygningen på WordPress-sider, du har derfor som regel en lille fordel når det kommer til søgemaskineoptimering.

Fordele ved et CMS

Den største fordel ved at opbygge sin hjemmeside i et CMS, må være de løbende omkostninger efter udviklingen. Ved at opbygge din hjemmeside i et CMS kan du selv håndtere siden, efter den er udgivet. Dernæst kommer videre udviklingen af din hjemmeside. Hvis du ønsker at få tilføjet en ekstra funktion til din hjemmeside, og den er opbygget i et kendt CMS-system, så vil du lettere kunne finde en billig programmør til at hjælpe dig med dette.

Få din egen WordPress hjemmeside