Schema markup

Schema markup, eller Schema markering, er en type microdata, som bruges til at skabe en udvidet beskrivelse, bedre kendt som rich snippets. Disse vises i søgeresultaterne på blandt andet Google, Yahoo og Bing. Schema markering er særligt vigtigt i en tid, hvor RankBrain får mere og mere, at skulle have sagt. Schema markering er en hjælp til Google om at forstå og ranke din hjemmeside.

Få et gratis schema tjek

Er du i tvivl om du har schema på din hjemmeside, eller om du udnytter schemas fulde potentiale? Lige nu tilbyder vi at komme med vores anbefalinger til schema markup på netop din side – 100% gratis og uforpligtende.

Forskellen på Schema markup og struktureret data

Schema er et projekt som søgemaskinerne har benyttet siden 2011, som indeholder en række definitioner som kan bruges til markering af microdata. Microdata er en type struktureret data, som virker i blandt andet HTML5. Struktureret data er en måde at tildele en Schema definition til indholdet på ens side, som hjælper søgemaskinerne til at indeksere og kategorisere dit indhold.

Linkbuilding priser

Hvordan tilføjer jeg selv Schema markup?

Først

Microdata er et godt sted for begyndere at starte, da det er meget nemt at opsætte. Først skal du finde den mest korrekte markering på schema.org, hvis du fx blogger omkring elektronisk udstyr kunne denne være schema.org/TechArticle.

Step 1

Dernæst skal schema’en implementeres i kildekoden, dette gøres ved at tilføje schema i den eller lignende container, som indeholder det specifikke indhold du vil tagge op. Først tilføjes itemscope til dit div-tag, så det ser således ud:

<div itemscope>

Step 2

Dette indikerer overfor søgemaskinerne at indholdet imellem vores div-tag indeholder en specifik ting. Herefter tilføjes vores TechArticle markering, som fortæller hvilken specifik ting vores div-tag indeholder, således at vores div-tag nu ser ud som følger:

<div itemscope itemtype="http://schema.org/TechArticle">

Step 3

Herefter kan de fleste elementer inden for dit div-tag markeres med forskellig microdata. Artiklens titel kan fx markeres med name hvilket vil få din kildekode til at se sådan her ud:

<h1 itemprop="name">Spændende elektronik artikel</h1>

Til sidst

Du kan se alle de mulige markeringer inde på schema.org.
Synes du stadig det er lidt af en udfordring kan du med fordel prøve Googles eget værktøj til at oprette struktureret data.

Spørgsmål og svar

Schema er relevant for enhver hjemmeside der ønskes mere organisk trafik på og en højere CTR. Vi står klar til at tilføje Schema markup på din hjemmeside. Vi står for alt fra analyser af hvilke markeringer du bør gøre brug af, implementering af Schema i dine design-filer, samt grundig rådgivning om, hvordan du undgår, at overoptimere hjemmesiden og dermed bruge unødigt mange kræfter – og penge.