Redirect checker
Kreers redirect checker kan bruges til hurtigt og smertefrit at tjekke om siderne på din hjemmeside udnytter sit fulde potentiale. Det er vigtigt at alle mulige versioner (http, https, www, non-www mm.) peger på den samme version – dette sørger dette værktøj naturligvis for at tjekke, og alt du skal gøre er derfor bare at indtaste den ønskede URL.
Spørgsmål og svar
Kreers redirect checker kan bruges til hurtigt og smertefrit at tjekke om siderne på din hjemmeside udnytter sit fulde potentiale. Det er vigtigt at alle mulige versioner (http, https, www, non-www mm.) peger på den samme version – dette sørger dette værktøj naturligvis for at tjekke, og alt du skal gøre er derfor bare at indtaste den ønskede URL.
Til hvert scan du udfører kommer der en lille beskrivelse som fortæller om du overfører den fulde værdi eller ej.
Hvis du foretager ændringer bør du køre en scanning vha. værktøjet igen, for at se om ændringen er korrekt.
De forskellige versioner (http, https, http://www og https://www) anses alle som selvstændige domæner med deres egen værdi. Hvis du ikke sørger for at sende denne værdi det samme sted hen, til den version du har valgt som den primære, vil du potentielt opleve en række problemer.
Disse kan være:
- Duplikeret indhold – Google og de andre søgemaskiner behandler som sagt de forskellige versioner som deres eget selvstændige domæne. Dette resulterer i at det samme indhold optræder på flere sider på nettet, hvilket søgemaskinerne ikke ønsker at vise til deres besøgende.
- Dårligere placeringer – Du vil, hvis du ikke samler værdien på et sted, gå glip af en masse forbedringer af dine placeringer i søgemaskinerne.
- Usikre sider – Ved at lade brugeren bestemme hvilken version af din side de vil besøge kan du potentielt servere usikre sider til dine besøgende i form af http.
301 redirects er det korrekte valg i de fleste tilfælde, hvis du fx flytter din side til et nyt domæne, skifter til https eller flytter en landingsside. Vi anbefaler dog altid at 301 redirects bliver holdt på et minimum, og der derfor ikke redirectes 2-3 gange inden man rammer den rigtige side. Dette bruger dit ‘crawl budget’ hos Google, hvilket kan hæmme dine placeringer i SERP, da søgemaskinerne måske ikke vil nå at crawle alle dine sider.
Hvis din URL svarer med 302, 303 eller 307, betyder det at den er midlertidigt redirected til en ny side. Din URL vil forblive i Googles indeks, og ingen linkværdi eller trafik (rankings) bliver givet videre til den nye side. Netop fordi at rankings og linkværdi ikke bliver givet videre, kan dette skade din sides placeringer.
4xx fejl er ikke en redirect. Fejlen betyder at siden ikke kan tilgås, og skyldes som regel at siden er blevet slettet. Fejl som 404 påvirker brugeroplevelsen, søgemaskinernes helhedsoplevelse af din side, samt din sides crawlability. Dette vil på sigt resulterer i mindre organisk trafik. Du bør altid dobbelttjekke om siden returnerer en 404 fejl i din browser, da din hjemmeside kan have blokeret for at vores crawler kan tjekke siden.
Gennemse alle dine permanente redirects, og ret dem som måtte være forkerte. Når det kommer til at rette permanente redirects, handler det i stor grad om at ændre det link, som peger ind på den side der redirectes. Disse bør derfor gennemgåes.
Tjek dine sider igennem, og sikre dig at 30x (midlertidig redirect) er den rigtige form for redirect at bruge i dit tilfælde. Hvis de er korrekte lige nu, skal du huske at rette dem senere – for de skal rettes senere da denne er midlertidigt. Hvis du har flyttet en side permanent fx fra HTTP til HTTPS, eller fra www til non-www, skal denne rettes til 301.
Det første du skal gøre er at fjerne alle links der peger ind til fejlsiden. Hvis du har en ny landingsside der omhandler samme emne som den gamle, kan du rette linket til at pege til denne side i stedet. Herefter skal du i de fleste tilfælde have oprettet 301 redirects, som peger på den nye version.