301 redirect

301 Redirect, eller 301 omdirigering, er en permanent videresendelse af en specifik URL. Denne form for omdirigering bruges i tilfælde af, at en given URL ikke skal være aktiv igen. 301 Redirects er utroligt vigtige i forbindelse med redesign af en hjemmeside, hvor man ønsker at sikre sig en solid og sikker overgang til det nye design. Her er det vigtigt at alle URL’er bliver pegede korrekt til de nye URL’er.

Fordelen ved, at opsætte 301 redirects er, at disse overfører linkjuice – i modsætningen til fx en 302 redirect (midlertidig omdirigering).

Hvis du opsætter redirects i din .htaccess fil, vil en 301 redirect se ud som følgende:

Redirect 301 /gamle-side/ https://www.kreer.dk/ny-side/

Ovenstående kode-eksempel sender /gamle-side/ over til /ny-side/ med en 301 permanent redirect, og fortæller dermed søgemaskinerne, at /gamle-side/ ikke kommer igen.

Hos Kreer har vi lavet et værktøj, som tillader dig, at tjekke om du redirecter korrekt på din hjemmeside. Prøv vores smarte redirect checker her.

HTTPS og redirects

Hos Kreer ser vi rigtig mange hjemmesider og webshops som har fejl i deres HTTPS migration. Disse fejl resulterer som regel i et fald i trafik og placeringer, hvis der fx er blevet brugt en 302 redirect.

 

Vil du vide mere om forskellen mellem henholdvis 301- og 302 redirects, kan du se denne video af Neil Patel: