Hastighedsoptimering

Din hjemmesides hastighed er afgørende for dine placeringer i Google, samt hvor godt din hjemmeside konverterer. Google har udmeldt at din hjemmesides hastighed har en betydning for hvor godt du ligger placeret i deres indeks. Undersøgelser har vist at over 50% af dine besøgende, smutter hvis din side er over 3 sekunder om at loade.

Få en gratis SEO analyse

Er du i tvivl om din hjemmeside er SEO optimeret, eller blot om din hjemmeside er hurtig nok i forhold til nyere standarder? Så er en SEO analyse det rigtige sted at starte. Udfyld formularen og få vores anbefalinger til netop din hjemmeside. Gratis og uforpligtende!

Hastighedsoptimering - ret de mest gængse fejl!

Optimering af kode

Ved at fjerne mellemrum, komma, og andre unødvendige tegn fra din HTML, CSS og JavaScript kode kan du optimere din hastighed betydeligt. Du kan også med fordel fjerne kommentarer i koden. Hvis du bruger WordPress findes der mange gode plugins, som kan hjælpe dig med dette, fx WP Rocket. Det er vigtigt altid at tage backup inden du påbegynder hastighedsoptimeringen. Du kan komme til at ødelægge funktioner på siden.

Reducér redirects

Hver gang dine besøgende bliver sendt videre med en redirect, skal de vente ekstra tid før den korrekte side bliver indlæst. Udover at siden bliver langsommere for dine besøgende, sender du heller ikke alt linkværdien med videre. Redirects bruger desuden dit tildelte crawlbudget, og du minimerer derfor antallet af sider, crawlere som Google ser når de besøger dig.

Test om du har for mange redirects her.

Flyt blokerende JavaScript filer

Når den besøgende besøger din hjemmeside og støder ind i et script, skal browseren stoppe op og indlæse koden før den kan fortsætte. Disse blokerende filer bør flyttes til bunden af kildekoden, eller hentes asynkront, så de ikke blokerer for indhold som gør at siden kan bruges og vises normalt. Google anbefaler at man undgår eller minimerer blokerende JavaScript filer.

Udnyttelse af browser cachen

Ved at aktivere browser caching sørger du for, at browseren gemmer en masse informationer som fx CSS, billeder, JavaScript filer mm. så disse ikke skal indlæses på ny, hvis den besøgende allerede har besøgt din side en gang før. Dette vil reducere hastigheden og brugeroplevelsen betydeligt.

Optiméring af billeder

Dine billeder skal ikke være større end de vises på din hjemmeside, og de skal have det rigtige format. Hvis der er tale om et fotografi, eller et billede med over 16 farvenuancer er JPEG bedst til at håndtere disse, hvorimod grafik med under 16 farvenuancer bør gemmes som PNG.

Hvis du har en række billeder som du bruger til ikoner eller knapper, kan du med fordel lave et stort billede, som henter alle ikonerne på en gang. Ved hjælp af CSS sørger man for at de rette ikoner og knapper bliver vist som før. Dette resulterer i færre kald til serveren, og dermed en hurtigere side, da brugeren kun skal vente på at et billede bliver hentet.

Spørgsmål og svar

Når man skal lave hastighedsoptimering, er et teknisk tjek et must. Vi starter altid med at lave et teknisk tjek af hjemmesiden, så vi ved hvad der skal arbejdes på. Hastighedsoptimeringen kan foregå på to måder. 1) Vi udfører arbejdet fra ende til anden, og dokumenterer efter endt arbejde, de forbedringer vi har lavet. 2) I udfører arbejdet. Her vil vi fremsende en liste med ting som skal forbedres til jeres udvikler, hvorefter de optimerer hastigheden. Efter endt hastighedsoptimering, vil vi gennemgå arbejdet en ekstra gang, for at sikre at alt stadig virker optimalt.

Vi anbefaler at hjemmesider loader på under ét sekund på både desktop og mobil. Til at teste din hjemmesides hastighed anbefaler vi Googles eget værktøj PageSpeed Insightstools.pingdom.com eller GTMetrix.